January 23, 2020

Drejt fundit

Drejt fundit

Nuk do flas për filmin me titull të ngjashëm nësë kjoështë gjëja e parë që ju vjen në mendje. Para disa kohëshkam lexuar shkrimin e një djali i cili fliste për jetën,kohën, se si kalon aq shpejt sa mund të mendoje se kisheqënë vetëm në gjum, se si jeta kalonte aq pa e kuptuardhe në fund gjend veten tënde të shtrirë, pa fuqi, tëplakur . Nëse do jesh me fat do kesh mundësinë të keshfamiljen dhe fëmijët përreth e nëse jo të ngelet vetëm tëxhirosh shiritin e kasetës për të parë gjith jetën tëndenë një film me metrazh të shkurtër.

Njeriu jeton si të ishte i përjetshëm, harron se një ditë do plaket, harron të jetoj momentin duke menduar për tënesërmen që nuk mund ta shijoj dot kurrë se pas asaj tënesërme që bëhet e sotme duhet menduar për një tënesërme tjetër. Jeta kalon nëpër duar dhe ktë e kuptonvetëm kur vjen fundi.

Është si të mbushësh duart me ujë, në fillim në duarmban një sasi më të madhe sesa mund të mbajnë duart e tua, por pastaj uji kalon nëpër gishta dhe rrjedh. Ti nukmund ta mbash, ta ndalosh sado që mund të përpiqesh.Kështu është edhe jeta, nuk ndalon asnjëherë. Jeta e lidhur me kohën, të dyja garojnë se kush është më e shpejtë. Garë që nuk ka përfunduar kurrë. E gjitha çkambetet të bëhet është ta shijosh momentin pa të ikur.

Në fund të do jemi asgjë, ASGJË!!! Ndaj çfarë do të tëkushtoj sot ti thuash dikujt që e do? Edhe nëse personitjetër nuk ju do çfarë rëndësie ka kjo kur ju ndjenizemrën tuaj tju rrahë, shijoni veten tuaj në këtë rast duke u bërë pak egoist. Çfarë do tju kushtoj sot nëse do ikërkoni fale dikujt? Mbase nuk e meriton por ju do qetësoni shpirtin tuaj dhe do jeni më mirë për të shijuarmomentin. Çfarë do ju kushtoj sot të bëheni njerëz më tëmirë për veten tuaj?

Duket e dhimbshme të mendosh se një ditë nuk do tëekzistojmë më dhe gjithçka rreth nesh do vazhdoj ponjëlloj sikur ne të mos kishim ekzistuar kurrë. Aty nukdo jem unë por gjithçka tjetër do jetë, çdo gjë tjetër do vazhdoj të funksionoj normalisht. Lulet, pemët qëlulëzojnë, vjeshta, dimri stina ime e preferuar do të vijësërish por këtë rradhe jo për të ngrohur shpitin tim porpër tharë barin do ket lulëzuar mbi varrin timëdhe macet që i dua kaq shumë nuk do kalojnë asnjëheratje ku prehet trupi im. Gjithcka, gjithçka përveç meje do ekzistojë, çdokush do harrohet një ditë, çdo gjë. Çdogjë do të përfundojë kur disa njerëz që ndoshta ti nuk i kenjohur kurrë do të vinë si shumica për të të hedhur njëgrusht dhesipër duke aktruar se ndjejn dhimbje përhumbjen tuaj. E që shumica do ju harrojnë sapo tëkthejnë kurrizin e të largohen. Nga lotët e trishtimit do heqin rrobat e zeza e do ulen pinë një çaj ngrohtëafër oxhakut duke shijuar momentin e tyre rehatisë, por jo duke menduar për ju. Ju u harruat tashmë.

Duket e dhimbshme por kjo është jeta. Është thjesht njëmoment që ikën shumë shpejt ndajmos e merrni shumëseriozisht jetën sepse askush nuk ka dal gjallë prej sajka thënë një personalitet i shquar. Jetoni momentin si tëishte i fundit sepse mund të jetë vertë i fundit, askush nuke di madje sa ju. Jetojeni jetën pa e menduar se çfare do mendojnë të tjerët për ju sepse është jeta juaj dhe vetëmnjëher ju vjen ky shans për ta jetuar. Jepni më të mirënnga vetja kështu do t ëndiheni dhe më të lumtur. Dashuroni, falni dashuri, mos lëndoni, dashuroni dhejetoni.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *