November 21, 2019

Dashuria nuk i gjason Adamit dhe Eves.

Dashurine ajo e koncepton te perjetshme,deri sa vdekja t’i ndaje!I perkushtohet ne teresi, e ushqen me gjakun e fundit te mbetur ne trupin e saj…edhe sikur te mbese thjesht nje skelet ajo mer serum adrenaline nga vete dashuria;vetem ne kte menyre mundet te rikthehet serisht ne jete!Dashuria e saj e paplurosur nga koha mbetet nje filiz i fresket i sapo celur ne stinen e lulezimit te trendafilave…Ne cdo stine ajo e ben t’mos vyshket edhe atehere kur acari i te ftohtit me kokefortesine e tij mundohet te ngrije cdo qoshe te hapsires ku ze vend dashuria e saj!Perkundrrazi rrenjet i ka aq te forta sa edhe bota te permbysej nga vullkane a termete;si per ironi dhe mrekulli njekohesisht do t’leshonte filizin e ri,si shprese jete e nje epoke te re dekade…Keshtu do te krijonte edhe njehere historine nga fillimi per pasardhesit…Ku Adami dhe Eva do te mbeteshin te harruar ne qoshen e tyre te dikurshme,si mekatare pse bota u be pis llum i zi,me njerzellikun krijuar prej tyre!Ajo s’do mekatonte edhe sikur te tundohej prej qindrra djaje derguar posacerisht me qellimin famekeq!Nuk mekaton,sepse kur ajo dashuron ngjason me nje mjellme qe vec njehere nxjerr ze,e me pas vdes dhe kte e ben per hire te dashurise ,sepse eshte perbetuar me shpirt!Ndjenjat jane per  tu vleresuar e jo per te luajtur me to sikur pokeri…Asaj i pelqen te plaken bashke dhe dore per dore te shetisin buzedetit…Ajri te fishkelleje melodine e kenges se tyre me tekstin e historise se saj,si finalizim i triumfit te dashurise;”Dhe vdekja s’do t’i ndaje”!Vazhdon ne parajsen krijuar prej saj dhe jo te Adamit dhe Eves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *