Ballina Fashion 50 shprehjet me te famshme te Charls Bukowski

50 shprehjet me te famshme te Charls Bukowski

20029
0
Charls Bukowski
Charls Bukowski

50 shprehjet me te famshme te Charls Bukowski

Charls Bukowski

1 – Kur dashuria bëhet një komandë, Urrejtja mund të bëhet një kënaqësi. Notes of a Dirty Old Man (1969)

2 – Dashuria është një formë paragjykimi. Ju e doni atë që ju nevojitet, e doni atë që ju bën të ndiheni mirë, e doni atë që është e përshtatshme. Si mund të thuash se e doni një person kur ka dhjetë mijë njerëz në botë që do të donit më shumë nëse i takonit ndonjëherë? Por nuk do t’i takoni kurrë. Strokes to Nowhere, Hot Water Music (1983)

3 – Beautiful thoughts, and beautiful women never last. Notes of a Dirty Old Man (1969)

4 – Nëse martoheni ata mendojnë se keni mbaruar dhe nëse jeni pa një grua ata mendojnë se jeni të paplotë. For the Concerned, You Get So Alone at Times That It Just Makes Sense (1986)

5 – Shumë burra të mirë janë vendosur nën urë nga një grua. Women (1978)

6 – Nëse doni të dini kush janë miqtë tuaj, merrni vetë një dënim me burg. Notes of a Dirty Old Man (1969)

7 – Disa burra nuk vdesin kurrë dhe disa burra nuk jetojnë kurrë, por të gjithë jemi gjallë sonte. 1813-1883, You Get So Alone at Times That It Just Makes Sense (1986)

8 – Shumë shpesh njerëzit ankohen se nuk kanë bërë asgjë me jetën e tyre dhe më pas ata presin që dikush t’u thotë se nuk është kështu. Wasted, What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire (1999)

9 – Njerëzit pa moral shpesh e konsideronin veten më të lirë, por kryesisht nuk kishin aftësinë për të ndjerë ose për të dashur. Women (1978)

10 – Njerëzit janë të çuditshëm: ata zemërohen vazhdimisht nga gjëra të parëndësishme, por për një çështje madhore si humbja e plotë e jetës së tyre, ata mezi duket se e vërejnë. Wandering in the Cage, The Last Night of the Earth Poems (1992)

11 – Ajo që është e tmerrshme nuk është vdekja, por jetët që njerëzit jetojnë ose nuk jetojnë deri në vdekjen e tyre. September 12, 1991, The Captain is Out to Lunch and the Sailors have taken over the Ship (1998)

12 – Të jesh i ri është feja e vetme. Notes of a Dirty Old Man (1969)

13 – Disa njerëz shpresojnë në revolucion, por kur ju revoltoni dhe vendosni qeverinë tuaj të re, ju zbuloni se qeveria juaj e re është ende i njëjti babush i vjetër, ai ka vendosur vetëm një maskë kartoni. Notes of a Dirty Old Man (1969)

14 – Dallimi midis një demokracie dhe një diktature është se në një demokraci ju votoni së pari dhe merrni urdhra më vonë; në një diktaturë nuk duhet të humbni kohën tuaj duke votuar. Politics Is Like Trying To Screw A Cat In The Ass, The Most Beautiful Woman in Town & Other Stories (1983)

15 – Skllavëria nuk u shfuqizua kurrë, ajo u zgjerua vetëm për të përfshirë të gjitha ngjyrat. Letter to John (August 12, 1986), Reach for the Sun: Selected Letters, vol. 3 (1999)

16 – Ju filloni të shpëtoni botën duke shpëtuar një njeri në të njëjtën kohë; gjithçka tjetër është romantizmi apo politika madhështore. Too sensitive, Tales of Ordinary Madness (1983)

17 – Kur je i pire, bota eshte ende atje, por për momentin nuk të kishte kapur në fyt. Chapter 31, Factotum (1975)

18 – Ata eksperimentuan mbi të varfërit dhe nëse kjo funksionoi, ata përdorën trajtimin për të pasurit. Dhe nëse nuk do të funksiononte, do të kishte akoma më shumë të varfër për të eksperimentuar. Chapter 31, Ham on Rye (1982)

19 – Një frikacak është një njeri që mund të parashikojë të ardhmen. Një burrë trim është pothuajse gjithmonë pa imagjinatë. A Quiet Conversation Piece, Tales of Ordinary Madness (1983)

20 – Intelektual është një njeri që thotë një gjë të thjeshtë në një mënyrë të vështirë; një artist është një njeri që thotë një gjë të vështirë në një mënyrë të thjeshtë. Notes of a Dirty Old Man (1969)

21 – Pothuajse të gjithë kanë lindur një gjeni dhe varrosën idiot. Notes of a Dirty Old Man (1969)

22 – Poezia është ajo që ndodh kur asgjë tjetër nuk mund. The Flash of Lightning Behind the Mountain (2003)

23 – Shija e keqe krijon shumë më shumë milionerë sesa shija e mirë. Chapter 17, Hollywood (1989)

24 – Asnjë dhimbje nuk do të thotë fundi i ndjenjës; secila nga gëzimet tona është një ujdi me djallin. Notes of a Dirty Old Man (1969)

25 – Sometimes you climb out of bed in the morning and you think, I’m not going to make it, but you laugh inside remembering all the times you’ve felt that way. Gamblers all, The Night Torn Mad With Footsteps (2001)

26 – Dallimi midis Artit dhe Jetës është se Arti është më i durueshëm. Notes of a Dirty Old Man (1969)

27 – Disa njerëz nuk çmenden kurrë. Çfarë jete vërtet të tmerrshme duhet të bëjnë. Some People, Burning in Water, Drowning in Flame (1974)

28 – Duhet të vdesësh disa herë para se të jetosh vërtet. Breakfast, The People Look Like Flowers at Last (2007)

29 – Të gjithë do të vdesim, të gjithë, çfarë cirku! Vetëm kjo duhet të na bëjë ta duam njëri-tjetrin, por jo. Ne jemi të terrorizuar dhe të rrafshuar nga vogëlsirat, ne jemi të ngrënë nga asgjë. August 29, 1991, The Captain is Out to Lunch and the Sailors have taken over the Ship (1998)

30 – Jeta është aq e mirë sa e le. A Favor for Don, Hot Water Music (1983)

31 – If you don’t have much soul left and you know it, you still got soul. A Dollar And Twenty Cents, Tales of Ordinary Madness (1983)

32 – Shpirti i lirë është i rrallë, por ju e dini kur e shihni, në thelb sepse ndiheni mirë, shumë mirë, kur jeni afër ose me kur jeni me ta. A Bad Trip, Tales of Ordinary Madness (1983)

33 – Disa humbin mendjen dhe bëhen shpirt: i çmendur. Disa humbin shpirtin dhe bëhen mendje: intelektual. Disa i humbin të dyja dhe bëhen: të pranuara. Lifedance, What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire (1999)

34 – Historia e melankolisë përfshin të gjithë ne. Melancholia, Love is a Dog from Hell (1977)

35 – Por e gjithë jeta ime ka qenë çështje e luftës për një orë të thjeshtë për të bërë atë që dua të bëj. Gjithmonë kishte diçka që pengonte arritjen time te vetja. September 11, 1991, The Captain is Out to Lunch and the Sailors have taken over the Ship (1998)

36 – Gjërat bëhen keq për të gjithë ne, pothuajse vazhdimisht, dhe ajo që ne bëjmë nën stresin e vazhdueshëm zbulon kush / çfarë jemi. Blue Head of Death, What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire (1999)

37 – There are times when those eyes inside your brain stare back at you. What do they want?, What Matters Most is How Well You Walk Through the Fire (1999)

38 – Nëse nuk luani bixhoz, nuk do të fitoni kurrë. Notes of a Dirty Old Man (1969)

39 – Çdokush mund të jetë jo i dehur. Duhet një talent i veçantë për të qenë i dehur. Duhet durim. Barfly (1984)

40 – Ky është problemi me pirjen, mendova, ndërsa i hidhja vetes një pije. Nëse ndodh diçka e keqe, ju pini në përpjekje për të harruar; nëse ndodh diçka e mirë, ju pini në mënyrë që të festoni; dhe nëse asgjë nuk ndodh, ju pini për të bërë diçka të ndodhë. Women

41 – Pirja është një mënyrë tjetër e të menduarit, një mënyrë tjetër e të jetuarit. Ju jep dy jetë në vend të një. Reach for the Sun: Selected Letters, vol. 3 (1999)

42 -Pirja është një gjë emocionuese.
Ju largon nga standardizmi i jetës së përditshme, nga gjithçka që është e njëjtë. Ju largon nga trupi dhe mendja juaj dhe ju hedh pas murit. Kam ndjenjën se pirja është një formë e vetëvrasjes ku ju lejohet të ktheheni në jetë dhe të filloni gjatë gjithë ditës tjetër.
Eshtë si të vrasësh veten, dhe pastaj të rilindësh. Mendoj se kam jetuar rreth dhjetë apo pesëmbëdhjetë mijë jetë tani. An interview with London Magazine (Dec 1974 – Jan 1975)

43 – Ishte e vërtetë që nuk kisha shumë ambicie, por duhej të kishte një vend për njerëzit pa ambicie, dua të them një vend më të mirë se ai që zakonisht rezervohet. Si në dreq mund të gëzonte një burrë të zgjohej në orën 6:30 të mëngjesit nga një orë alarmi, të hidhej nga shtrati, të vishej, të ushqehej me forcë, të lante dhëmbët dhe flokët dhe të luftonte trafikun shkoni në një vend ku në thelb keni fituar para për dikë tjetër dhe ju është kërkuar të jeni mirënjohës për mundësinë për ta bërë këtë? Chapter 55, Factotum (1975)

44 – Ambicia ime është e demtuar nga përtacia. Chapter 45, Factotum (1975)

45 – Vetmia e vërtetë nuk kufizohet domosdoshmërisht kur jeni vetëm. Part 4, Sifting Through the Madness for the Word, the Line, the Way (2003)

46 – Ka gjëra më të këqija sesa të jesh vetëm, por shpesh duhen dekada për ta kuptuar këtë dhe më shpesh kur e bën është tepër vonë dhe nuk ka asgjë më të keqe sesa shumë vonë. Oh, yes, War All the Time (1984)

47 – Asnjëherë nuk e kam ndjerë veten mirë ; ndonjëherë ndihej mirë por kurrë nuk ndie mirë. Women (1978)

48 – Mirësia mund të gjendet ndonjëherë në mes të ferrit. Women (1978)

49 – Njerëzimi, nuk e keni pasur kurrë nga fillimi. Women (1978)

50 – Nëse do të provoni, shkoni deri në fund. Përndryshe, as mos filloni. Nëse do të provoni, shkoni deri në fund. Kjo mund të nënkuptojë humbjen e të dashurave, grave, të afërmve, vendeve të punës dhe mbase mendjen tuaj. Shkoni deri në fund. Mund të thotë të mos hani për 3 ose 4 ditë. Mund të nënkuptojë ngrirje në një stol parku. Mund të nënkuptojë burg, mund të nënkuptojë tallje, tallje, izolim. Izolimi është dhurata, të gjithë të tjerët janë një provë e qëndresës suaj, se sa vërtet dëshironi ta bëni. Dhe do ta bësh pavarësisht refuzimit dhe shanseve më të këqija dhe do të jetë më mirë se gjithçka tjetër që mund të imagjinosh. Nëse do të provoni, shkoni deri në fund. Nuk ka ndjenjë tjetër si kjo. Do të jesh vetëm me perënditë dhe netët do të flakërojnë me zjarr. Bëje, bëje, bëje. Beje. Gjithe rrugen. Gjithe rrugen. Ju do ta kaloni jetën drejt e drejta për të qeshur të përsosur, theshtë e vetmja luftë e mirë që ekziston. Roll the Dice, What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire (1999)

Bonus nje Shprehje 51 dhe kujdesuni per veten

51 – Ajo që ka më shumë rëndësi është se sa mirë ecni nëpër zjarr. What Matters Most Is How Well You Walk Through the Fire (1999)

Ky shkrim u mundesua nga Magicalquote

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu