Ballina Internet 5 tipare të udhëheqësve të jashtëzakonshëm:

5 tipare të udhëheqësve të jashtëzakonshëm:

3663
0
5 tipare të udhëheqësve të jashtëzakonshëm:
5 tipare të udhëheqësve të jashtëzakonshëm:
 1. Fuqizon dhe motivon.
  “Lideri më i madh nuk është domosdoshmërisht ai që bën gjërat më të mëdha.
  Eshtë ai që i bën njerëzit të bëjnë gjërat më të mëdha “. – Ronald Reagan
  Individët dhe ekipet paraqiten më mirë kur ndihen të fuqizuar dhe të motivuar.
  Motivimi i zhurmës shkon përtej varjes së një posteri frymëzues në mur dhe dërgimit të një skuadre të rastit!
  Ka të bëjë me dhenien e ndjenjes se fuqizimit dhe të drejtës tek njerezit.
  Fuqizimi vjen nga maja, me një komunikim të qartë se njerëzit kanë autoritetin dhe besimin për të bërë punën e tyre.

2.Degjues te vertet.
“I kujtoj vetes çdo mëngjes: Asgjë që them këtë ditë nuk do të më mësojë asgjë.
Kështu që nëse do të mësoj, duhet ta bëj duke dëgjuar. ” – Larry King

Udhëheqësit e mëdhenj gjithmonë përpiqen të mësojnë dhe të bëhen më të mirë, dhe një nga mënyrat më të vërteta për të mësuar është të dëgjosh.
Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa një person që refuzon të dëgjojë.
Kur individët e gjejnë veten duke përsëritur të njëjtin informacion pa pushim dhe duke e rënë në vesh të shurdhër, ai bëhet rraskapitës.
Njerëzit tërhiqen natyrshëm nga udhëheqësit që janë të gatshëm t’i dëgjojnë, t’i dëgjojnë idetë e tyre dhe të marrin sugjerimet dhe reagimet e tyre.

 1. Delegatët, jo mikromenaxhimet
  “Ekzekutivi më i mirë është ai që ka kuptim të mjaftueshëm për të zgjedhur burra të mirë për të bërë atë që dëshiron të bëjë,
  dhe vetëpërmbajtje aq sa të mos përzihet me ta ndërsa ata e bëjnë atë.” – Theodore Roosevelt Mikromenaxhimi mund të vrasë moralin dhe të bëjë që njerëzit të largohen.
  Udhëheqësit e zgjuar punësojnë njerëz që komplimentojnë aftësitë e tyre dhe plotësojnë boshllëqet ku ekspertiza e tyre nuk është aq e thellë.
  Ata u besojnë njerëzve me të cilët punojnë dhe nuk e kanë problem të delegojnë projekte.
  Ata janë duke inkurajuar dhe frymëzuar punonjësit gjatë rrugës, në vend që të vënë në dyshim vendimet dhe përparimin e tyre.
  Dhe, më e rëndësishmja, ata nuk marrin merita për punën e të tjerëve dhe e kuptojnë se një mirënjohje për
  një punë të bërë mirë shkon një rrugë shumë, shumë e gjatë.
 2. Merr pronësinë dhe përgjegjësinë.
  “Lidershipi ka të bëjë me marrjen e përgjegjësisë, jo justifikimeve.” – Mitt Romney
  Një nga gjërat më të rëndësishme për të qenë udhëheqës është marrja e pronësisë për veprimet tuaja.
  Të ofrosh justifikime dhe të hedhësh faj mbi të tjerët është frikacake.
  Udhëheqësit e shkëlqyeshëm qëndrojnë për ekipin e tyre dhe i mbrojnë ata nga pasojat.
  Ata udhëheqin me shembull, duke treguar se është po aq e rëndësishme të pranosh humbjen dhe gabimet, sa është të festosh suksesin.
 3. Vepron në mënyrë të qëndrueshme.
  “Nëse nuk i përmbaheni vlerave tuaja kur ato po testohen, ato nuk janë vlera: ato janë hobi.” – Jon Stewart.
  Secila prej katër vlerave të përmendura më lart bien në buzë të rrugës nëse udhëheqësit nuk janë të qëndrueshëm.
  Udhëheqësit e mëdhenj krenohen shumë me njohjen e vlerave të tyre dhe qëndrojnë të palëkundur në atë që përfaqësojnë si person.
  Ata janë në përputhje me mënyrën se si i trajtojnë punonjësit e tyre.
  Ata janë në përputhje me logjikën e tyre dhe mënyrën se si i qasen situatave të vështira.
  Ata janë në përputhje me mënyrën se si punojnë me të tjerët.
  Sjelljet irracionale dhe sporadike nuk gjenerojnë besim dhe respekt, ato nxisin frikë dhe zemërim, prandaj qëndrueshmëria është gjithçka.

Bonus: Nuk ka frikë të argëtohet dhe të inkurajojë njerëzit të duan atë që bëjnë.
E vërteta e çështjes është, ne e kalojmë pjesën më të madhe të jetës tonë duke punuar.
Udhëheqësit e jashtëzakonshëm atje kuptojnë sakrificat personale të rastit që duhet të bëjmë për të arritur një afat ose për të arritur një qëllim.
Kjo është arsyeja pse ata nuk kanë frikë të argëtohen pak.
Dhe, siç tha Dale Carnegie, “Njerëzit rrallë kanë sukses nëse nuk argëtohen në atë që po bëjnë”.

Cfare mendoni ju
Lini një koment më poshtë!

Artikulli i perkthyer nga Meridiaks
https://www.meridianks.com/leadership/5-characteristics-of-leaders-people-want-to-follow/#:~:text=Great%20leaders%20take%20great%20pride,how%20they%20work%20with%20others.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu