Revista Yes Albania
Djali i mire
Reklama Yes Albania

Djali i mire

Djali i mire
Me kishte marre malli te shkruaj por kam genjyer veten qe nuk kam kohe kete periudhe.
Sot vendosa te ndaloj genjeshtren dhe te filloj te shkruaj.
Ja pra gjeta kohen lapsin letren po per cfare te shkruaj.
E cuditshme ti njeriu qe ke kaq shume per te folur nuk paske cfare te shkruash…!
Prit po u kujtova do shkruaj per femrat. Kam pare disa story qe femrat vetem ankohen se si nuk po gjejne ate mashkullin e mire
ose si kjo bote eshte kaq e padrejte edhe bla bla bla sipas mendimit tim… Personalisht mendoj qe kjo eshte periudha e femres.
Po po mendoj qe kjo periudhe i perket atyre dhe le ta shijojne pse jo meritojne me shume, jam i sigurt qe kshu mendojne.
Gjithsesi une si nje njeri altruist qe jam dua tju jap nje dore. Nese po kerkon djalin e mire te lutem mos e kerko ate tek Kodi,Colonial,Duff e aq me pak
ten Bunkeri ose Oldi. Fillimisht po ju tregoj cdo te thote te jesh nje djali i mire ndoshta nuk e dini cfare po kerkoni…

Djali i mire : Per te paresore eshte familja dhe miqte, eshte shum i kujdesur per kohen dhe rendesine. Eshte bindes jo kokforte edhe pse ka nje mendim
te mire per veten e tij. është i guximshëm: ai shkon pas asaj që dëshiron edhe në praninë e vetë dyshimit. Ai eshte nje degjues shum i mire ecen me parimin 75% te kohes duhet te degjoj. Eshte detajist ne cdo gje. Ka respekt për veten dhe respekton të gjithë dhe shpesh here eshte ne sfide me veten. Ai është i përkushtuar dhe besnik: ai thotë atë që ai thotë dhe do të thotë çfarë thotë ai. Ai e ndjek me fjalën e tij edhe me njerëz që nuk ndjekin me të tjerët. Ai është besnik në marrëdhënie. Ai lufton kundër padrejtësisë: kur një djalë i mirë sheh një tjetër djalë që nuk vepron në përputhje me një femër, ai mendon se mund të jetë motra, nëna ose bija e tij dhe hapa për të luftuar padrejtësinë, edhe nëse është miku i tij që po shkakton problem.
Ai është i sinqertë: e vërteta mund të dëmtojë, por është edhe fillimi i procesit të shërimit. Një djalë i mirë e kupton se ndershmëria mund të jetë e vështirë përpara, por ndikimi është shumë më i vogël sesa rezultati i gënjeshtrave të bardha të gjata. Ai është i mirë me paratë e tij: ai merr vendime për të planifikuar për të ardhmen, dhe bën një buxhet për vete. Ka humor te mire. Ai është i përulur e kupton suksesin e skuadrës është suksesi i tij dhe kujdeset më shumë për ekipin që fiton sesa vetja e tij.Ai është i adaptueshëm: gjërat nuk shkojnë gjithmonë në rrugën e tij, por ai merr veten dhe përpiqet përsëri. Hidhe atë në ndonjë skenë, dhe ai është i rehatshëm. Ai ka sjellje të mirë: veprimet e tij bëhen me kujdes dhe konsideratë. Ai gjithmonë mëson: djali i mirë e do jetën dhe kërkon të nxjerrë maksimumin nga ajo. Ai lexon të paktën një libër në muaj. Ai është formuar nga burrat që ai respekton: ai gjen mentorë, burra që ai dëshiron të jetë si dhe takohet rregullisht me ta. Ai ka miqësi të vërteta dhe të ngushta: ai mban një vëllazëri të ngushtë rreth tij dhe kupton se “hekuri mpreh hekurin kur njeriu mpreh njeriun”. Ai ka një dëshirë për të çuar përpara kulturën: kur ai e lë botën, do të jetë një vend më i mirë. Ai ka temperament (moderuar në veprim, mendim, ndjenjë dhe alkool yup): ai nuk është njeriu i egër dhe jashtë kontrollit në parti. Djalë i mirë është ai që e mbart atë në shtëpi mbi supet e tij. Ai mendon para se të veprojë, dhe nuk i lejon që emocionet të marrin më të mirën prej tij.
Ai mbështet dhe promovon përsosmërinë morale: ai e di se çfarë është e drejtë dhe e gabuar. Djaloshi i mirë është ai që ndihmon një grua të moshuar të mbajë sende ushqimore të saj në makinën e saj.
Ai kërkon paqe kur të jetë e mundur: ai ballafaqohet privatisht, por ai nuk është kurrë një dajak. Besimi në vetvete është i palëkundur në kohë të vështira.
Ai përmirëson shëndetin e tij fizik: ai e di se trupi i tij është një tempull dhe punon për të përmirësuar shëndetin e tij dhe imazhin e tij.
Ai ka një vizion për të udhëhequr: me të menduarit afatgjatë, djalë i mirë çon me realizimin veprimet e tij sot do të ndikojë në jetën e tij dhe të tjerët në të ardhmen.
Ai ka mirënjohje: punon shumë dhe është mirënjohës për gjithçka që merr.
Ai e njeh rëndësinë e familjes.

Vajza djali i mire aty eshte… Shprehja qe perdor nje miku im ja e gjete por a e mban dot!

Ne artikullin e rradhes nga Elt.on do gjeni 10 Vendet ku mund te gjesh djalin e mire … :p
Djali i mire

Add comment

FreeCurrencyRates.com
Loading...
%d bloggers like this: