Revista Yes Albania
Reklama Yes Albania

Parfumi – Patrick Süskind

Parfumi – Patrick Süskind   Në Francën e shek. XVIII, nën prezencën e erërave më të ndyra të asaj periudhe dhe në kushtet më mizerabel lind një fëmijë I cili më vonë do pagëzohej me emrin Zhan Baptist Grenuij. Nëna...

Xhesjon Zogu: Bab!

Xhesjon Zogu: Bab! Bab… Shiu i ftohtë bie rëndshëm mbi pllakën tënde të zezë bab E un e shoh si një i mjeruem Njerzit ecin, shkojn, vijn në rrugën pa mbarim bab E un qëndroj përball teje si një i dashuruem...

Reklama Yes Albania

Femra e shek XXI

Femra e shek XXI Nga Xhesjon Zogu “Të pakuptuarit përfshihen në dy kategori: femrat dhe shkrimtarët.” – Balzaku Femra është qenia më jashtëzakonshme dhe më e komplikuar se çdo gjë tjetër. Ajo duket...

Miku im

Miku im   Rrugën do mar të t’takoj Me një cigare të ndezun butësisht Portën do shtyj pa bërë zhurmë E do të them: – mirëmbrëma mik! Do vij mbi varr e të shoh a je pranuar Në at tok t’zez ku ti...

Ne mungese!

Tantella e zeze e nates iu shnderrua ne pulovren mbeshtjellese ne mungese te kraheve te tij.Nderkohe pagjumsia iu be mik i saj,ndersa mengjeset pa te u kthyen ne armik si “gjumi letargjik”!Aq sa edhe...

Reklama Yes Albania